Bra att veta

Att bo i bostadsrätt

Att bo i en bostadsrätt är inte samma sak som att bo i en hyresrätt. Går något sönder; spis, kylskåp eller liknande så ersätter du själv detta. Föreningen har ingen inre reparationsfond, den avskaffades för många år sedan.

Från 2013 så har föreningen tecknat en försäkring som kan ersätta ditt bostadsrättstillägg på din hemförsäkring. Självrisken är på 2000 kr och betalas av medlem som nyttjar den. Detta gör att du kan ta bort bostadsrättstillägget från din hemförsäkring om du vill, det är helt frivilligt. Kolla upp hur det påverkar just dig med ditt försäkringsbolag.

Styrelsen är mån om att inte instifta för många regler för vår förening. Vi förutsätter att de boende tar hänsyn till varandra.

Ordningsregler och stadgar för vad som gäller för bostadsrättsinnehavare ska finnas i alla lägenheter. Saknar du detta så kontakta styrelsen så får du det du behöver.

Ombyggnader

Om du önskar göra större ingrepp i lägenheten eller på uteplatsen som t.ex. Att ta bort en vägg eller dylikt måste du meddela styrelsen detta. Skicka gärna med en ritning. Enligt bostadsrättslagen behöver du tillstånd från styrelsen för att:

  • Göra ingrepp i bärande konstruktion, ex bärande vägg.
  • Göra ändringar av befintliga ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten. Du måste därför ha tillstånd för att flytta kök, badrum eller vattenburna element.

Efter styrelsens behandling får du besked.

Sopsortering

Sevab tar nu ut en avgift för allt material som föreningen transporterar med föreningens bil till Kvitten och dessutom måste allt material vägas in separat. Därför måste vi tyvärr upphöra med denna service till våra medlemmar som nu får ombesörja transport till Kvitten själva som privatpersoner vilket är avgiftsfritt.

  • Behållaren för keramik borttages
  • behållaren för textilier borttages
  • plastlådor för elektronikskrot borttages
  • batterier, glödlampor och lysrör är kvar som förut
  • behållaren för tomma plåtsprayburkar är kvar som förut

Sevab tömmer kartong och plastbehållarna en gång i veckan.

Tvättstugor

Tvättstugor finns i Oliverhällsvägen 24, Hästskovägen 14 och Hästskovägen 9.

  • 24:an är till för boende i 4 och 24
  • Hus 14 är till för 14, 16, 18
  • och hus 9 för 7 och 9.

Kontakta Vaktmästaren, tel: 072-449 54 28, om någon av maskinerna inte fungerar.

Parkering

Föreningen har både garage och uteplatser där du kan ställa din bil. Läs vår parkeringspolicy om vad som gäller: Parkeringspolicy

Laddstationer för elbil

Föreningen har 2020 installerat 4 st laddstationer på området. Tre sitter på parkeringen vid servicehuset och en på gaveln till hus 24. Priser: 250kr i fast månadskostnad och 2,5kr/kWh.

Har du skaffat en elbil och vill kunna ladda den på föreningens laddstolpar så skickar du ett mejl till charge@rexel.se vardagar mellan 8-16 och ber om att få tillgång att ladda. Då får du ett svarsmejl med vidare instruktioner.

Hur du gör för att ladda bilen läser du här:

Välkommen till Rexolution laddtjänst!

Styrelsen har skaffat två taggar till elladdstolpar som är till för gäster till våra medlemmar. Det spelar ingen roll vilken elladdstolpe som används, taggen fungerar på alla. Kontakta fastighetsskötaren eller en i styrelsen om du behöver låna. Tid för utlåning är ett dygn eller efter ö k. Du behöver bara placera taggen vid RF-ID märket på elstolpen så känner den av taggen och ändrar färg varpå du kan börja ladda bilen. Det kostar 150kr/dygn att låna en tagg oavsett om du laddar eller ej. En faktura skickas sedan till den lägenhet som lånat taggen.

Idélåda

Vid husgaveln på hästskovägen 9 sitter en brevlåda där du kan lägga en lapp med goda idéer som kan vara till nytta för de boende i området.

Anslagstavlan

Vid sophuset sitter en anslagstavla där Styrelsen sätter upp meddelanden etc.

Vaktmästarens arbetstider: kl 0700-1300.

Arbetsbeskrivning fastighetsskötare: arbetsbeskrivning.docx

 

Comments are closed.